Intelligent apps & automation.

Intelligent automation is een verzamelterm die verwijst naar het toepassen van geavanceerde technologieën, waaronder low-code, kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML) en robotic process automation (RPA), om processen te automatiseren en te verbeteren. Het doel van intelligent automation is om de werklast op mensen te reduceren en tegelijkertijd de nauwkeurigheid, efficiëntie en snelheid van processen te verhogen.

Dit resulteert in kostenbesparingen, verhoogde productiviteit en dus een meer effectieve organisatie. Het is belangrijk voor medewerkers om deze technologieën te begrijpen en te adopteren om concurrentievoordeel te behalen in een snel veranderende omgeving.

Snel

Democratisch

Naadloos

Snel

Tegenwoordig wordt de meeste software handmatig geschreven. De vraag naar nieuwe software groeit echter en er zijn wereldwijd niet genoeg codeerders. De behoefte aan snellere softwarelevering, weinig of geen onderhoud of upgrades, snelheid en prestaties van de gebruikerservaring, en code- en gegevensbeveiliging zijn duidelijk. Met low-code kan je als organisatie een antwoord bieden op deze behoeften en snel reageren op steeds veranderende business requirements, waardoor de opleveringstijd van automatisaties en toepassingen drastisch reduceert.

Wie low-code zegt, zegt Microsoft Power Platform. Dit platform biedt alles om tot de gewenste resultaten te komen. Met een gebruiksvriendelijke drag & drop interface kunnen ook zakelijke medewerkers digitale toepassingen, rapporten en automatisaties tot stand laten komen.
 

Power Apps verandert ideeën in oplossingen. Dit laat toe om iedereen apps te laten bouwen die organisatorische problemen oplossen.

Power Automate maakt het mogelijk om iedereen zakelijke processen snel en eenvoudig te automatiseren, waardoor menselijke fouten verminderd worden en handmatige taken vervangen worden door snelle, nauwkeurige en efficiënte workflows.

Power Pages Bouw snel low-code zakelijke websites voor het leveren van essentiële informatie en diensten aan je klanten.

Power BI Neem weloverwogen beslissingen door datagedreven inzichten in ieders handen te leggen.

Power Virtual Agents Bouw eenvoudig chatbots om in gesprek te gaan met uw klanten en werknemers – geen codering vereist.

Over het algemeen resulteert het gebruik van Power Platform in een significante tijdswinst voor de makers en wordt ook het IT-beheer gereduceerd tot een minimum. Dit leidt tot snellere oplevering, schaalbaarheid en minder problemen na oplevering.

Democratisch

Om de schaalbaarheid van digitale ontwikkelingen te vergroten binnen je organisatie kunnen niet-technische gebruikers met weinig of geen ervaring rond codering, toch in staat zijn om snel en efficiënt digitale oplossingen te ontwikkelen. Citizen development wordt mogelijk gemaakt met het gebruiksvriendelijke Power Platform, dat een visuele drag-and-drop interface biedt voor het ontwerpen en bouwen van digitale toepassingen.

Deze “citizen developers” of “makers” kunnen hierdoor in eerste instantie hun persoonlijke productiviteit gaan verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het automatiseren van workflows, het opzetten van formulieren of rapporten, of het ontwikkelen van aangepaste toepassingen.

“Toenemende complexiteit zal leiden tot de samensmelting tussen Citizen developers en pro (IT) developers”

Fusion Teams

Naarmate de complexiteit toeneemt van de toepassingen zal de verantwoordelijkheid van IT ook toenemen. Hierbij ontstaan “fusion teams” welke zijn samengesteld uit citizen developers en pro (IT) developers. Deze teams zijn in staat om succesvolle en business kritische oplossingen tot stand te laten komen met de kracht van low-code.

Naadloos

Het Microsoft Power Platform is een integraal onderdeel van de Microsoft Cloud en biedt een ecosysteem aan toepassingen. Dankzij de connectie van het Power Platform met andere Microsoft-diensten, zoals Dynamics 365, Teams, SharePoint, Excel en OneDrive, vergemakkelijkt de uitwisseling van gegevens en informatie tussen verschillende systemen. Ook connecties buiten het Microsoft ecosysteem zijn makkelijker dan ooit te maken. Hierdoor kan je nog meer tijd winnen door inefficiënte en tijdrovende taken te automatiseren.

“Gebruik low-code wanneer het kan en pro-code wanneer het moet”

Fusion Development

Volgens voorspellingen van Gartner zal het gebruik van low-code in applicatie ontwikkeling de komende jaren de overhand nemen ten voordele van “klassieke” pro code. De mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos wanneer low-code wordt gecombineerd met pro code. Hierbij hanteren we het principe, om low-code te gebruiken waar het kant en pro code wanneer het moet.