Hoe we bij The Flow jou de ‘Power (of a) Center of Excellence’ geven 

Hoe we bij The Flow jou de ‘Power (of a) Center of Excellence’ geven .

22 mei 2024 in Apps & Automation, Blog

De vraag naar digitale en mobiele apps blijft stijgen. Ondertussen ondervindt 86% van de organisaties moeilijkheden bij het vinden van technisch talent. Investeren in oplossingen op maat dan maar? Dat biedt ook uitdagingen. Daarom maken we bij The Flow het verschil met het toegankelijke Microsoft Power Platform en ons eigen Center of Excellence

De toegevoegde waarde van Power Platform

Voordat we dieper duiken, laten we je snel kennismaken met Power Platform en wat het jou te bieden heeft. Power Platform is een reeks low-code tools. Die werden ontworpen voor bedrijven die apps willen creëren om hun productiviteit te verhogen. De set omvat componenten zoals Power Apps, waarmee snel apps gecreëerd kunnen worden, en Power Automate, ontworpen voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. 

Maar wat is “low-code” nu exact? Wel, het is eigenlijk een methode om apps te bouwen met behulp van vooraf gebouwde componenten. Zo kunnen citizen developers (medewerkers met weinig tot geen ervaring in programmeren of IT) applicaties ontwikkelen.

De voorspelling van Gartner luidt dat 70% van de zakelijke applicaties tegen 2025 berust op low-code of no-code technologie. Moet het nog gezegd worden dat Power Platform momenteel zijn opmars maakt? We zijn dan ook laaiend enthousiast om steeds meer klanten te begeleiden door hun Power Platform traject. 

Nu, geen zorgen als je je afvraagt hoe je in hemelsnaam de zoveelste enterprise toepassing moet implementeren in je organisatie. Het intuïtieve ontwerp van Power Platform maakt het ontzettend gemakkelijk om de kneepjes van het vak te leren. Zo kan je team ook in no time aan de slag.  

Bij The Flow erkennen we alleszins één ding: hoewel Power Platform een krachtig platform is, is het vooral de menselijke kant van het verhaal die het succes bepaalt. Daarom zetten we fors in op het adoptieluik. 

Bedrijfsvoordelen van Power Platform

Maar welke voordelen haalt je organisatie nu concreet uit Power Platform? In een notendop: 

 • Tot 74% minder ontwikkelingskosten dankzij de in-house ontwikkeling van applicaties met Power Platform (waardoor de noodzaak voor licentiekosten van leveranciers wordt geëlimineerd).
 • Verhoogde efficiëntie door het digitaliseren van workflows, het beperken van papierwerk, het verminderen van menselijke fouten en het bevorderen van de onderlinge samenwerking en de real-time toegang tot gegevens.
 • Kortere ontwikkelingscycli en snellere time-to-market.
 • Versnelde innovatie door niet-technische gebruikers datagestuurde beslissingen te laten nemen.
 • Stroomlijning van app-beheer en verbetering van de beveiliging door low-code tools te centraliseren en risico’s van schaduw-IT te minimaliseren.

Het belang van een Center of Excellence 

Microsoft Power Platform biedt een breed scala aan voordelen. Tegelijk is het geen one-size-fits-all oplossing. Elke organisatie heeft unieke doelstellingen. Sommigen zijn op zoek om specifieke taken of processen te automatiseren, terwijl anderen smartphone-apps willen ontwikkelen voor hun werknemers die de baan op moeten. En dat is precies waar ons hoogsteigen Power Center of Excellence (CoE) om de hoek komt kijken. 

Een Power Center of Excellence aligneert Power Platform-oplossingen met jouw strategische business doelstellingen en bevordert de adoptie en business innovatie. Het CoE is eigenlijk een kennishub, die best practices, standaard sjablonen en waardevolle bronnen centraliseert. Zo kunnen jouw teams collectieve expertise benutten en effectiever bedrijfsuitdagingen aanpakken. 

Eerst brengen we IT- en zakelijke stakeholders samen. Zo fungeert het CoE als drijvende kracht voor een goede samenwerking binnen het low-code traject. We gaan aan de slag met de strategie, maken roadmaps en bouwen voor elke toepassing eerst een Proof of Concept (PoC). Zo hoeven we niet meteen te schalen naar grote, bedrijfskritische toepassingen. 

Center of Excellence toolkit 

De beste resultaten voor jouw organisatie? Bij The Flow behalen we die door de CoE toolkit van Microsoft in te zetten. Met dashboardsfuncties, slimme tools, sjablonen en training informatie ben je zeker van een efficiënte opzet en een duurzaam beheer. 

Belangrijk: als jouw organisatie al sterke processen heeft voor IT beheer, is een Center of Excellence toolkit niet optimaal. Overweeg dan eerder om deze aan te passen voor Power Platform. 

Jouw Power Platform reis met The Flow

Zowel de implementatie van het Power CoE als de adoptie is geen eenmalig gebeuren. Het is een doorlopend traject, waarvan het langetermijnsucces afhangt van een gezonde balans tussen business kennis en IT expertise. 

Daarom benaderen we het Microsoft Power Platform in jouw bedrijf op een holistische manier. Zo nemen we het volgende voor onze rekening: 

 • App levenscyclusbeheer: beheer van de ontwikkeling van Power Platform-apps van a tot z.
 • Bedrijfsmodel: een raamwerk voor hoe Power Platform-apps binnen jouw organisatie moeten functioneren.
 • Ondersteuningsmodel: doorlopende ondersteuning voor geïmplementeerde Power Platform-oplossingen.
 • Inzichten: het analyseren van data en feedback om strategische beslissingen te sturen.
 • Citizen development: niet-technisch personeel helpen om hun eigen oplossingen te creëren.
 • Beveiliging & integratiebeheer: monitoring van app beveiliging en het waarborgen van naadloze integratie met andere systemen.

Conclusie? Het Power Platform ondersteunt IT teams en hun citizen developers over de hele lijn. Maar echte transformatie gebeurt pas mits een goede wisselwerking tussen business en IT. Contacteer ons vandaag nog, en zet de volgende stap in jouw innovatieve inspanningen!