Employee Experience.

Employee experience is de totale ervaring van een medewerker tijdens zijn of haar tijd bij een organisatie, van het sollicitatieproces tot en met het vertrek uit de organisatie. Het omvat zowel de fysieke en technologische aspecten van het werk als de culturele en sociale aspecten, zoals de manier waarop medewerkers worden behandeld, de waardering die ze krijgen en de manier waarop ze zich verbonden voelen met de organisatie. Vanuit The Flow tekenen we dit mee uit en zetten we de juiste tools binnen jouw licenties in om de ervaringen binnen één naadloos ecosysteem te brengen. De employee experience heeft invloed op de tevredenheid, motivatie en productiviteit van medewerkers en daarom is het belangrijk voor organisaties om te werken aan een positieve employee experience.

Verbondenheid

Ontwikkeling

Engagement

Verbondenheid

Verbonden door communicatie

Interne communicatie speelt een cruciale rol in de employee experience omdat het helpt bij het creëren van een positieve werkomgeving waarin medewerkers zich gehoord en gezien voelen. Een SharePoint intranet kan hierbij een belangrijke rol spelen. SharePoint is een web-based platform van Microsoft dat organisaties helpt bij het organiseren, delen en beheren van informatie en documenten. Het biedt een centrale locatie voor interne communicatie, zoals nieuws, aankondigingen en beleidsdocumenten. Hierdoor kan het medewerkers helpen bij het vinden van de informatie die zij nodig hebben en bij het verbeteren van de samenwerking en communicatie binnen de organisatie. Dankzij Viva Connections zijn we in staat om het intranet naadloos te integreren in Microsoft Teams.

Communities in de Microsoft tools Yammer en Viva Engage stellen werknemers in staat om te verbinden met collega’s rond dienstoverschrijdende interesses. Je kan hier bijvoorbeeld berichten van toonaangevende collega’s volgen, net zoals je doet op LinkedIn of de lokale recreatieve wielergroep van de organisatie oprichten.

Verbonden door kennisdeling

Kennisdeling is van groot belang in een organisatie omdat het helpt bij het verhogen van de efficiëntie, het verminderen van fouten en het verbeteren van de besluitvorming. Microsoft 365 biedt verschillende tools die organisaties kunnen gebruiken om kennisdeling te bevorderen. Zo kan je met Viva Topics een interne wikipedia opbouwen. Elk project of product krijgt een door AI gevoede kennispagina die aangestelde moderators kunnen aanpassen en beheren.

Daarnaast kunnen organisaties ook gebruik maken van Microsoft Teams, een communicatie- en samenwerkingsplatform dat chat, videoconferenties, documentopslag en andere functies biedt. Dit kan helpen bij het verbeteren van de samenwerking en communicatie tussen medewerkers, ongeacht waar ze zich bevinden. Door de juiste Teams architectuur te bepalen creëer je bruggen tussen diensten, afdelingen en functies waardoor je vermijd dat jouw werknemers op een eiland werken. Traditioneel maken we gebruik van workspace types en gedeelde kanalen om dit te realiseren.

Ontwikkeling

Ontwikkeling van de werknemers

Door het opbouwen van kennisplatformen op SharePoint creëren we een digitale leeromgeving, waar medewerkers toegang hebben tot opleidingen, cursussen en andere ontwikkelingsmogelijkheden. Dit kan bijdragen aan de groei en ontwikkeling van medewerkers en het behouden van talenten. Een andere Microsoft tool die dit bewerkstelligt is Viva Learning. Dit platform integreert naadloos met externe leerbronnen zoals Microsoft Learn, LinkedIn Learning en andere thirt-party providers.

Ontwikkeling van de organisatie als eenheid

Even cruciaal als het verbeteren van individuen is het verbeteren van teams. Viva Insights is een platform dat gebruikmaakt van data uit Microsoft 365 om organisaties te helpen begrijpen hoe hun medewerkers werken en samenwerken, met als doel productiviteit, betrokkenheid en algeheel welzijn te verbeteren. Het biedt inzichten in zaken zoals e-mail- en vergaderpatronen, communicatienetwerken en teamdynamiek. Het bevat ook functies zoals focus time, om individuen en teams te helpen afleidingen te beheren en zich te concentreren op hun werk. Op basis van deze inzichten starten we initiatieven op die het welzijn en de productiviteit van teams verhogen.

Engagement

Engagement is van groot belang in een organisatie omdat het de tevredenheid, motivatie en productiviteit van medewerkers kan beïnvloeden. Een manier om engagement te bevorderen is door Viva Goals te implementeren. Viva Goals maakt gebruik van het OKR framework (Objectives and Key Results). OKR’s zijn een doelgerichte aanpak voor het stellen van doelen en het meten van prestaties. Het helpt bij het creëren van heldere doelen, het toewijzen van verantwoordelijkheden en het meten van resultaten.

Met OKR’s kunnen organisaties duidelijk communiceren naar medewerkers over wat er van hen wordt verwacht en waarom hun werk belangrijk is. Dit helpt bij het begrijpen hoe hun werk bijdraagt aan de grotere doelen van de organisatie. Dit kan leiden tot een grotere betrokkenheid en motivatie bij medewerkers en een verbetering van de prestaties.